Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Протестують проти президента: в Алжирі у сутичках постраждало 56 поліцейських

  • 02.03.2019, 10:13
  • 407

Десятки поліцейських постраждали в сутичках із демонстрантами у столиці Алжиру, коли десятки тисяч людей зібралися протестувати проти п’ятого терміну хворого президента Абдел-Азіза Бутефліка.

Про це повідомляє ТСН із посиланням на AFP.

За даними поліції, в Алжирі поранення отримали 56 поліцейських і семеро демонстрантів, 45 мітингувальників були затримані. Мітингувальники кидали у поліцейських каміння, а правоохоронці застосували сльозогінний газ та палиці.

Натовпи чоловіків і жінок різного віку кинули виклик забороні пройти однією з головних вулиць міста, розмахуючи алжирськими прапорами, протестуючи проти участі 81-річного президента на виборах 18 квітня.

Протести відбулися і в інших містах північно-африканської країни — Орані, Костянтині та інших. Масштаби протестів здивували багатьох в Алжирі і представляють найбільший виклик владі за останні роки.

Абдел-Азіз Бутефліка, який перебуває при владі з 1999 року, переніс інсульт у 2013 році і рідко з'являється на публіці. Люди вважають, що насправді країною керує не президент, а тіньова керівна група на чолі з його рідним братом Саїдом.

Незважаючи на демонстрації, директор передвиборчої кампанії Бутефліка сказав, що президент до неділі офіційно висуне свою кандидатуру для участі у виборах.

Схожі новини