Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп попросив Китай негайно зняти мита на сільськогосподарську продукцію зі США

  • 02.03.2019, 09:13
  • 428

Президент США Дональд Трамп попросив Китай негайно зняти мита на американську сільськогосподарську продукцію.

Про це передає ТСН.

Президент США нагадав, що вони не стали піднімати від березня тарифи на товари з Китаю.

«Я попросив Китай негайно скасувати всі мита на нашу сільськогосподарську продукцію (включаючи яловичину, свинину і так далі) грунтуючись на тому факті, що ми йдемо до угоди з торгівлі в рамках дискусій, і я не підвищив мита в рамках другого пакету до 25% 1 березня. Це дуже важливо для наших фермерів і для мене!», — написав Трамп на своїй сторінці у Twitter.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін і Дональд Трамп домовилися про те, що США не будуть піднімати ввізні мита на китайські товари з 10% до 25%, про що раніше оголошував Вашингтон.

Раніше в Китаї звинуватили США у «торговому буллінгу» і в тому, що це змушує інші країни підлаштовуватися під позицію Штатів за введення проти них нових мит. Однак у Пекіні також і запевнили, що в будь-який момент готові сісти за стіл переговорів з приводу торговельних угод, якщо вони будуть ґрунтуватися на взаємній повазі і рівності".

Крім торгової війни США планували розгорнути на рівні адміністрації широкий наступ на Китай, звинувативши його у ворожій діяльності проти американських компаній, викрадення інтелектуальної власності, кібератаці і втручання у вибори.

Схожі новини