Передплата 2024 «Добрий господар»

Збіг, не думаю: Кисельов спростував свій зв’язок з вироком племіннику-терористу

  • 01.03.2019, 19:32
  • 545

Головний російський пропагандист Дмитро Кисельов заявив, що німецька влада нібито приховує джерела відомостей про діяльність Сергія Кисельова на сході України, і його інтерв’ю, в якому він хвалився про його «заслуги» у війні на Донбасі проти України, не стало вирішальним.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на RTVi

«Це все було відомо і до мене. Я тут не був першоджерелом цієї інформації. Ну, це публічна інтерпретація. Про те, чим займався Сергій, було відомо і без мого інтерв'ю. Вони просто не хочуть розкривати свої джерела. Це звичайна історія, тут немає нічого нового. Ми звикли до хейтерських зауважень. У нас сильний імунітет проти цього», — заявив пропагандист.

Напередодні суд у Мюнхені засудив 48-річного громадянина Німеччини Сергія Кисельова, племінника гендиректора МІА «Россия сегодня» Дмитра Кисельова, до 2 років і 3 місяців ув'язнення за те, що він брав участь у бойових діях на сході України.

За інформацією телеканалу RTVi, який посилається на засідання суду, перші перевірки щодо Сергія Кисельова почалися в 2015 після анонімного повідомлення в місцеву прокуратуру, але вирішальним свідченням стало інтерв'ю Дмитра Кисельова від 2016 року, де він розповів, що його племінник воював на Донбасі.

На цей матеріал, як підкреслює RTVi, звернув увагу представник Федерального відомства кримінальної поліції при посольстві ФРН в Києві, що і призвело до судового процесу. Відповідаючи на питання журналістів у тому інтерв'ю, Дмитро Кисельов сказав: «Там працюють добровольці з різних країн світу, ми їх показували. Там, наприклад, воював мій племінник. Він живе в Німеччині, у нього німецький паспорт. Він з німецьким паспортом поїхав воювати туди. У Горлівці або десь там, він мені показував фотографії. Я дізнався про це, коли він повернувся звідти. Воював з вересня по грудень. Навіть був заступником командира взводу. Я кажу: „А чого ти туди поїхав, Серьожа?“ Він — Сергій Кисельов, син мого старшого брата. Я кажу: „Чого ти поїхав?“ Він відповідає: „Я росіянин, я і поїхав“».

Схожі новини