Передплата 2024 «Добрий господар»

Все з сірників: в Україні встановили нові рекорди

  • 01.03.2019, 18:34
  • 1 919

На Всеукраїнському фестивалі сірникових рекордів представили кольорові картини, фігури, сувеніри, музичні інструменти і навіть велике крісло з сірників.

В одному зі столичних кафе 1 березня пройшов Всеукраїнський фестиваль сірникових рекордів, на якому представлені кольорові картини із сірників, фігури, сувеніри, музичні інструменти і навіть велике крісло з незвичайного матеріалу. Свої вироби сюди привезли майстри копіткого мистецтва з різних куточків країни, повідомляє Кореспондент.net.

Відкрив фестиваль ансамбль музичних інструментів із сірників, який в Нацреєстрі рекордів називають єдиним подібним колективом як в Україні, так і в світі. Гітара, гармошка, бандура, скрипка та інші інструменти зроблені із сірників майстром Богданом Сенчуковим (м.Жашків). А бас-гітара у вигляді тризуба (гербас) номінована на рекорд України.

Нові унікальні конструкції, серед яких тепловоз з вагонами (автор — Віктор Шуляренко, Коростень), найбільша ікона із сірників без використання клею (Юрій Семенюк, м Люблинець, Волинська обл.), крісло із сірників (Дмитро Михайленко, Умань), макет церкви, для створення якої крім сірників використано понад 50 різних матеріалів (Володимир Гуськов, Харків) також представлені сьогодні на розгляд Нацреєстру рекордів.

В якості експерта на рекорди запрошений заслужений художник України, майстер традиційного народного мистецтва, автор 112 персональних виставок Йосип Осташинський.

Фестиваль проходить напередодні Міжнародного дня сірника, який відзначається щорічно 2 березня. Незвичайне свято нагадує про те, що сірник довгий час був одним із найнеобхідніших у побуті предметів.

Схожі новини