Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні відзначають Міжнародний день котів: показали милі фото та відео

  • 01.03.2019, 12:54
  • 3 025

1 березня відзначають Міжнародний день котів. Приблизно 80% всіх жителів планети тримають домашніх тварин, з них більше половини — коти. Вони відрізняються красою, розумом та деякими магічними здібностями.

Про це повідомляє Газета.ua

Коти сплять 2/3 доби. Цікаво, що дванадцятирічний кіт був активним всього 4 роки свого життя.

Кішки — лівші, а коти — правші. Вона, як правило, «риє» лівою лапою, а він — правою.

Кішки здаються менш емоційними, ніж собаки. Вчені кажуть, що це не правда. Котячий мозок анатомічно ближче до людського. За емоції відповідають ті ж ділянки мозку, що і в людини.

Кішки піддавалися інквізиції. Папа Інокентій VIII вважав їх провідниками між відьмами і силами зла. Винищивши кішок в Європі, люди отримали нашестя щурів і епідемію чуми.
У Стародавньому Єгипті їх настільки шанували, що звели в ранг богів. Якщо домашня кішка вмирала, то сім'я голила брови і голову, а також оплакувала її. Улюбленицю бальзамували разом з мишами і ховали в сімейній могилі.

Найдорожча кішка за всю історію обійшлася її власникові у $ 50 тис. Це був клон колишньої улюблениці, яка померла від старості.

Найстаріший кіт прожив 38 років і був занесений в Книгу рекордів Гіннеса.
У котів немає ключиці, тому можуть пролізти скрізь, куди пройде голова.

В Австрії кожній кішці, яка охороняла продуктові склади, виплачують пожиттєву пенсію у вигляді м'яса і молока.

На Землі живе близько півмільярда домашніх кицьок, більшість з яких знаходиться в США, стверджують французькі дослідники.

Схожі новини