Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порушників парковки тепер можна покарати особисто: що змінилося в Україні

  • 01.03.2019, 10:51
  • 951

Українці зможуть самостійно карати тих водіїв, які припаркувалися в недозволеному місці.

Для боротьби з так званими «героями паркровки» новостворена паркувальна інспекція пояснила українцям, як вони можуть це зробити. Про це повідомляє Політека.

Звісно, людям не дозволять самим виписати порушнику штраф, проте вони зможуть зафіксувати факт проступку і звернутися в поліцію. Ось тільки ця процедура не така й легка, як хотілося б.

«Для цього зробіть кілька фотографій правопорушення так, щоб було чітко видно місцевість, дорожні знаки або розмітку. Вкажіть місто, адресу, дату правопорушення, номерні знаки автомобіля і Ваші контактні дані, додайте фотографії «, — пояснили порядок дій представники Інспекціі.

І попередили, що поскаржитися на правопорушника поки можливо тільки паперовим листом. Для цього потрібно роздрукувати текст скарги на принтері і відправити його в управління поліції.

Відповідно до статті 40 Конституції і Закону про звернення громадян, українці можуть звернутися до патрульної поліції зі скаргою. Цю заяву правоохоронці зобов’язані розглянути протягом 30 днів, встановити особу порушника і покарати його.

Відзначимо також, що в Україні почали скасовувати «миготливе жовте» світло світлофора в нічний час, цей режим назвали «нічний» (коли перехід, по суті, перетворюється в нерегульований) .Очікується, що скасування «нічного режиму», коли рух на перехрестях, обладнаних світлофорами, переходить з регульованого на нерегульований, сприятиме дорожній безпеці.

Такий крок повинен виключити «нічні гонки» і забезпечити більше безпеки пішоходам, які зможуть переходити дорогу по сигналу світлофора, а не сподіваючись на уважність водіїв і дотримання ними правил дорожнього руху. Першою дане нововведення випробувала Вінниця. Там вже на 50 магістральних вулицях світлофори працюють в цілодобовому режимі.


Схожі новини