Передплата 2024 ВЗ

Коболєву продовжили контракт із зарплатою у два мільйони

  • 28.02.2019, 12:54
  • 1 505

Наглядова рада Нафтогазу України прийняла рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим.

Його місячний оклад встановлений у розмірі 2,08 млн гривень.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на джерело в компанії в четвер, 28 лютого.

«Нове законодавство дає наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення щодо контрактів з менеджментом», — сказав співрозмовник.

У листі голови наглядової ради Нафтогазу Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана зазначається, що термін повноважень Коболєва продовжений на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

При цьому вона зазначила, що прем'єр публічно наголошував про свої очікування щодо перегляду розміру винагороди Коболєву і що вона повинна бути ринковою.

«Комітет з призначень і винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку», — йдеться в листі.

Раніше Гройсман пообіцяв ввести «нормальні» зарплати в Нафтогазі. Він запропонував наглядовій раді НАК переглянути умови контракту, який закінчується в березні. За словами прем'єра, нинішні зарплати правління компанії не просто великі, а «захмарні».

Нагадаємо, 18 червня спостережна рада Нафтогазу вирішила преміювати співробітників компанії після перемоги в Стокгольмському арбітражі у спорі з Газпромом. Розмір премії становить 1% від суми виграшу за транзитним контрактом — $ 45,6 млн.

Пізніше стало відомо, що Коболєв отримав 7,9 млн доларів премії і переказав їх своїй матері у США, хоч сам і спростовує цю інформацію.

Схожі новини