Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні набув чинності закон, який забороняє громадянам РФ бути спостерігачами на виборах

  • 28.02.2019, 11:07
  • 528

В Україні набув чинності закон, який забороняє громадянам Російської Федерації брати участь у виборчому процесі в Україні № 2683-VIII. Протягом тижня ЦВК має привести свою нормативні акти у відповідність із цим законом

Відповідно до документу громадяни держави-агресора не можуть брати участь у виборчому процесі в Україні. Окрім того, ініційовані чи внесені Росією кандидатури не можуть бути спостерігачами на виборах в Україні у складі міжнародних організацій.
Про це повідомляє 112.ua

Відповідні зміни внесли до закону про вибори президента, народних депутатів і про місцеві вибори.

Нагадаємо, Верховна Рада заборонила спостерігачам із Російської Федерації брати участь у виборчому процесі в Україні.

Бюро з демократичних інститутів і прав людини при ОБСЄ всупереч умовам, викладеним у запрошенні українською стороною, запропонувало внести двох громадян РФ до складу Місії зі спостереження за виборами президента України 31 березня 2019 року. Їм не надали акредитації.

Згодом у БДІПЛ ОБСЄ заявили про намір запропонувати всім державам-членам, зокрема й Росії, надіслати в Україну короткострокових спостерігачів за виборами у 2019 році. Росія зі свого боку заявила про намір відрядити до України короткострокових спостерігачів у складі місії Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ.

Спікер Державної прикордонної служби України Олег Слободян повідомив, що до країни пускатимуть тільки акредитованих спостерігачів.

Схожі новини