Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Укроборонпром» передав правоохоронцям майже 400 матеріалів щодо злочинів на підприємстві

  • 27.02.2019, 19:58
  • 611

За чотири роки державний концерн «Укроборонпром» передав правоохоронцям майже 400 матеріалів щодо злочинів на власних підприємствах.

Про це повідомив перший заступник генерального директора «Укроборонпрома» Сергій Омельченко, передає РБК-Україна.

Він наголосив, що сам концерн веде діяльність щодо виявлення порушень на своїх підприємствах.

Він додав, що концерн передав слідству усі необхідні матеріали щодо справи стосовно заступника секретаря Ради нацбезпеки та оборони Олега Гладковського.

«Ми почули від розслідувачів, що є якісь факти, які мали місце з 2015-го року. Довожу до вашого відома, що „Укроборонпром“ надав усі запитувані матеріали органам слідства та не чинив жодних перешкод для здійснення процесуальної діяльності слідчими, що розслідують згадані справи», — наголосив Омельченко.

Нагадаємо, що у розслідуванні Bihus.info йдеться про те, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із поплічниками через фірми-прокладки, зокрема, «Оптімумспецдеталі», нібито поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними у 2−4 рази цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн.
В Укроборонпромі заявили, що розслідування щодо розкрадань містить маніпуляції.

Перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський попросив тимчасово призупинити його повноваження.

Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони на час розслідування.
НАБУ почало досудове розслідування.

Відсторонений заступник секретаря РНБО Олег Гладковський готовий співпрацювати зі слідчими


Схожі новини