Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Базарна тітка» з ОРДЛО зірвала переговори в Мінську про обмін полоненими

  • 27.02.2019, 16:33
  • 909

Вимога української делегації негайно звільнити військовополонених моряків викликало істерику у маріонеток Кремля Представники так званих «ДНР» і «ЛНР» на Тристоронній контактній групі зірвали засідання гуманітарної підгрупи, на якому обговорювався обмін військовополоненими.

Про це заявила в своєму Facebook представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

«Засідання групи було грубо зірване базарними тітками (інших окупанти на захоплених територіях не знайшли), які були запрошені від ОРДЛО і функція яких: озвучувати темники Кремля», — пише вона.

Геращенко розповіла, що представники Росії і ОРДЛО знову в категоричній формі відмовилися від пропозицій української сторони як передати РФ 25 її громадян, які були засуджені в Україні, в обмін на в'язнів Кремля, так і помилування 72 сепаратистів в обмін на 19 українців, яких утримують в заручниках на окупованих територіях.

Вона повідомила про «огидну істерику», яку викликала у них вимога української делегації негайно звільнити військовополонених моряків.

«Під час засідання гуманітарної підгрупи ТКГ, в ході обговорення можливих варіантів обміну заручників донеччанка спробувала не дипломатично, базарно, в образливій і некоректній формі робити заяви на адресу України і вищого політичного керівництва держави», — підкреслила Ірина Геращенко.

У відповідь на це українська делегація висловила протест координатору проти «перетворення важкого переговорного процесу на ринок з лайливими хамами» і покинула зал засідань.
Мої колеги жорстко відзначили представникам ОБСЄ та РФ про неприпустимість образливих, недипломатичні висловлювання в рамках переговорного процесу з боку маріонеток Кремля", — резюмувала представник України на ТГК.

Схожі новини