Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Зміна правил відбору на Євробачення: український уряд зробив перший крок

  • 27.02.2019, 18:11
  • 800

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, яким пропонує внести зміни до правил Національного відбору на Євробачення-2019.

Так, уряд доручив Держкомтелерадіо і «Суспільному» вдосконалити правила відбору представника України з урахуванням «обставин, які викликали широкий громадський резонанс».

Кабмін також звернеться до Верховної Ради з вимогою терміново схвалити закон про особливості проведення концертів артистами, які виступають у Росії та на окупованих територіях Українию
Про це повідомляє 24 канал.

Претенденти на участь в Євробаченні від України не повинні гастролювати в Росії, заявив віце-прем'єр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко. А тим, хто виступає в Росії, треба заборонити брати участь в українському Нацвідборі на Євробачення.

Напередодні Кириленко заявив, що представник України на Євробаченні повинен відповідати високому статусу представника країни, а не лише самого себе.

Це ж не якийсь конкурс, де просто учасник чи учасниця беруть участь зі своєю композицією. Це конкурс, який передбачає представника країни, тобто України. Він також є представником нашої культури,
— сказав віце-прем'єр.

А тим часом Національна суспільна телерадіокомпанія міркує над відмовою від участі України у Євробаченні-2019.

Схожі новини