Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ліки чи БАДи: чому надати перевагу при харчовому отруєнні?

  • 28.02.2019, 10:00
  • 950

Чи не в кожній українській родині в аптечці, крім ліків, можна знайти різні дієтичні добавки, або БАДи. Лікувальних властивостей вони не мають, але так склалось, що часом фармацевти намагаються рекомендувати добавки навіть замість призначених ліків. Чому в таких випадках слід наполягати на ліках, виписаних лікарем?

На жаль, на сьогодні державою практично не контролюється якість та склад БАДів. З’явились невідомі раніше невеликі виробники, які постачають до аптек добавки з неконтрольованим складом, вироблені ледь не в кустарних умовах. Для споживача це загрожує щонайменше відсутністю обіцяного ефекту, а у гіршому випадку — ризиком погіршення здоров’я після вживання такої сумнівної продукції.

З іншого боку, в Україні налагоджений суворий контроль над виробництвом та обігом ліків. Стати лікарським засобом важко через необхідність підтвердити ефективність, безпечність та якість. Саме тому більшість лікарів орієнтується на призначення перевірених ліків. Наприклад, такі є серед засобів від отруєння і діареї. Сорбент «Біле Вугілля» беззаперечно довів свою ефективність у клінічному дослідженні міжнародного рівня. Ці таблетки дають можливість лікарям застосувати особливий механізм виведення токсинів та патогенних мікробів, щоб швидше привести пацієнтів до норми після харчового отруєння.

Зважаючи на сказане, коли в аптеці почуєте пропозицію придбати інший засіб замість призначеного, уважно прочитайте текст на рекомендованій упаковці. Якщо пропонують добавку від маловідомого виробника, краще відмовитись і наполягати на ліках. Це правильна дія. Краще перевірені ліки, аніж сумнівні добавки.

Для довідки. Сорбент «Біле Вугілля» розробила українська компанія «ОмніФарма Київ» у 2008 р. Наразі компанія випускає майже 20 різних препаратів на основі натуральних компонентів на сертифікованих фармпідприємствах з жорстким контролем якості. Завдяки накопиченим науковим даним і доведеній ефективності та безпечності, таблетки «Біле Вугілля» отримали у 2017 році реєстрацію як ліки.


Реклама лікарського засобу. Є протипоказання. Заявник: ТОВ ОМНІФАРМА КИЇВ (Україна). РП МОЗ України UA/16 126/01/01 від 04.07.2017 р. Перед застосуванням лікарського засобу обов'язково проконсультуватися з лікарем та ознайомитися з інструкцією.

САМОЛІКУВАННЯ МОЖЕ БУТИ ШКІДЛИВИМ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Схожі новини