Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Планую створити гарячу лінію Радехівського району. Про факти корупції теж можна буде повідомляти»

Планами на майбутнє з журналістом «ВЗ» поділився новопризначений голова Радехівської РДА Сергій Івах

Президент України Петро Порошенко призначив де­путата ЛМР Сергія Іваха головою Радехівської районної державної адміні­страції. Таке розпорядження президент підписав 26 лю­того 2019 року. «Призначити Іваха Сергія Ярославовича головою Радехівської район­ної державної адміністрації Львівської області зі строком випробування три місяці», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді минулого року президент звільнив з посади скан­дального голову Радехівської РДА Тараса Калиту, якого спій­мали на хабарі у тисячу доларів за оренду земельної ділянки.

Сергій Івах — депутат Львів­ської міськради від Блоку Петра Порошенка. А також — директор та бенефіціарний власник фір­ми «Діамант Аурум» та директор ППВКФ «Ортекс». З 2015 року — член громадської організа­ції «Громада і справедливість». У Львівській міській раді Сергій Івах є членом постійної депутат­ської комісії архітектури, місто­будування та охорони історич­ного середовища.

Журналісту «ВЗ» Сергій Івах розповів: «Все те, чим я за­ймався у Львові і що мені вдало­ся, буду пробувати реалізувати на території Радехівського ра­йону. У пріоритеті: освіта (шко­ли, садочки), культура, спорт, транспорт. Олег Михайлович (голова ЛОДА. Авт.) довірив мені район. Зробив таке подан­ня, президент це подання під­писав». «Але з іспитовим тер­міном на три місяці», — кажу. «Це стандартна процедура. Го­лів РДА призначають виключ­но на термін каденції президен­та. Відверто вам скажу, це дуже важка робота. Але я прийняв це рішення».

«Сумна історія з вашим попе­редником, про якого я писала не одну статтю», — кажу. «Зроблю все, аби таких попередників не було». «Чи будуть кадрові змі­ни в РДА?» — запитую. «Думаю, там є достойні і хороші люди. Я точно не керуюся поняттям „подобається-не подобається“. Виключно — професійною підго­товкою людини».

Цікавлюся, яким буде пер­ший наказ? «Маю ідею створити гарячу лінію Радехівського райо­ну, — каже Сергій Івах. — Вивчаю, як реалізувати таку можливість з технічного боку. Кожна люди­на зможе зателефонувати в ра­йонну державну адміністрацію і сказати, хто блокує якийсь до­кумент, хто вимагає хабара. Бу­демо на це реагувати. Спілку­ючись з деякими працівниками адміністрації, я їм заздалегідь пояснив, що у центрі нашої ува­ги завжди буде людина. Чинов­ники повинні бігати навколо лю­дей. А не так, що їй ще треба сто кіл пройти у вирішенні питання».

«Тобто будете боротися з бю­рократією і совком?» — питаю. «100%. Кабінет голови адміні­страції буде завжди відкритим. Треба розібратися також з ЦНА­Пами. Неправильно, що вони розташовані у кінці коридору. Є багато нюансів», — каже ново­спечений голова РДА.

P. S. 10 січня цього року Сер­гій Івах зареєстрував на сай­ті НАЗК свою декларацію про доходи як кандидата на поса­ду нового голови Радехівської РДА. У своїй декларації депутат міськради вказав 57 500 євро, 89 000 доларів і 1 970 000 грн. готівки; 434 676 грн. загально­го доходу, фірму ТзОВ «Діамант Аурум», автівку Nissan Juke 2011 року випуску. Для порів­няння, у 2017 році Івах задекла­рував 330 тис. грн. доходу та 5 977 817 грн. готівки.

Схожі новини