Передплата 2024 «Добра кухня»

Сміття винесуть із облрадівської «хати»?

Після передвиборчого ролика Садового голова ЛОР Ганущин заявив, що достроково розірве угоду з ЛМР про передачу повноважень з вивезення сміття

Схоже, у Львові назріває нова сміттєва епопея. Львівська обласна рада хоче достроково (з 1 квітня) повернути Львівській міській раді «сміттєві повноваження», тобто функції управління з вивезення сміття з міста. Насправді «сміттєвий меморандум», тобто угода між ЛОДА та ЛМР про передачу цих функцій, чинна до 31 червня. Голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин заявив у понеділок, 25 лютого під час апаратної наради у Львівській ОДА, що запрошує міського голову Львова Андрія Садового на сесію ЛОР, де розглядатиметься рішення щодо припинення дії «сміттєвого меморандуму».

Він повідомив, що попередньо обговорив це питання із депутатськими фракціями ЛОР і «бачить настрій приймати таке рішення». Сесія має відбутися 12 березня. «Це рішення обґрунтоване тим, що Львівська міська рада явно не спішить в напрямі реальної роботи, — сказав Олександр Ганущин. — Міський голова, котрого обирали на цю посаду, зокрема, для виконання повноважень, пов’язаних із вивезенням сміття, на весь світ розказує, що він це вже зробив. Тому, я думаю, нам треба скоротити термін рішення, свого часу прийнятого облрадою. Чув, міський голова повертається до Львова з виборчої відпустки, йому час займатися своїми повноваженнями, зокрема, з 1 квітня — питаннями перевезення, захоронення тощо».

Він також попросив керуючу справами виконкому ЛМР Марту Литвинюк передати Андрію Садовому запрошення на засідання профільних комісій ради та на сесію.

Що ж викликало такі кардинальні заяви Олександра Ганущина? Виявляється, передвиборчий ролик Андрія Садового, який, як відомо, йде у президенти. До речі, опублікований він був ще 7 лютого під заголовком «Сміттєва криза» — спецпроект Банкової для знищення репутації Андрія Садового". Там є такі слова з підтекстом: «Андрій Садовий прибрав сміття у Львові, а тепер винесе сміття з Банкової».

«Я це (заяву Ганущина. — Авт.) в душі глибоко підтримую, — заявив на апаратній нараді голова ЛОДА Олег Синютка. — Ніхто не звинуватить, що це пов’язано з виборами. Ця абракадабра про данину, яку сплачує місто, блокади. А коли я почув хто очистив місто від сміття, то мені стало неприємно. Бо хтось о 7-й годині збирав наради перевізників і їздив зранку, щоб сміття повивозили, а хтось створив рекламний ролик. Не по-чесному, непорядно і неправильно».

У Львівській міській раді такі заяви сприйняли спокійно. «Договір передбачений до кінця червня, і жодних підстав для його розірвання немає, — заявив в.о. директора департаменту ЛМР з питань поводження з відходами Сергій Сало, повідомляє ZAXID.NET. - Документів про такі наміри ми не отримували. Місто продовжує сплачувати 25 млн. грн. на місяць за послуги з вивезення сміття».

Схожі новини