Передплата 2024 ВЗ

Спецпредставник США по Венесуелі про нахабну промову Росії у Радбезі ООН: Не маєте права говорити про втручання

  • 27.02.2019, 13:09
  • 837

Росія не має права заявляти про «втручання у справи Венесуели», після того, що вона зробила в Грузії та Україні.

Про це заявив спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс, під час надзвичайного засідання Ради Безпеки ООН, повідомляє «Прямий»

Радбез скликали на вимогу Сполучених Штатів, через ситуацію у Венесуелі, яка сталась 23 лютого. Тоді війська Ніколаса Мадуро відкрили вогонь уздовж кордонів з Бразилією та Колумбією, не бажаючи пропускати міжнародну гуманітарну допомогу.

Внаслідок цього, четверо людей загинули та майже триста отримали поранення. Дві вантажівки з медикаментами та їжею спалили на кордоні. Такі данні навів спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс, а також заступниця Генсека ООН з політичних питань, Розмарі Ді Карло.

Відомо, що ситуація у Венесуелі залишається напруженою, Ніколас Мадуро контролює армію та силові відомства. У той самий час, вже 54 країни світу визнали опозиціонера — Хуана Гуайдо, — новим законним президентом Венесуели. Під час засідання Радбезу, більшість країн засудили дії Ніколаса Мадуро. Своєю чергою Росія, продовжує заявляти, що він — легітимний президент.

«Останні заяви нагадують часи Холодної Війни. Коли навпроти мене сиділа не Російська Федерація, — а Радянський Союз. Також ми почули про заморожені рахунки та золоті запаси. Мені здається — це і є суть російських інтересів. Існує великий борг Венесуели перед Росією, а тепер ви хвилюєтесь, як все це повертати.

Я вам допоможу: це неможливо, — якщо економіка цієї країни продовжить йти на дно. Щоб Венесуела коли-небудь повернула свої борги — її економіка має знову піти вгору. І нарешті, — я абсолютно і повністю відкидаю будь-які звинувачення у «воєнному втручанні», — від країни, яка окупувала частину Грузії та України, — Південну Осетію і Крим. Я приголомшений чути таку нахабну промову в Радбезі", — повідомив спецпредставник США по Венесуелі Елліот Абрамс.

Схожі новини