Передплата 2024 «Добра кухня»

Гройсман поставив Росію в один ряд з диктаторами, вбивцями і злодіями

  • 27.02.2019, 12:13
  • 597

Анексія Криму Росією це не тільки проблема України, а й загроза для всього демократичного світу, оскільки півострів перетворився з процвітаючого курорту на військову базу Кремля.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман з нагоди п'ятиріччя окупації півострова на V Міжнародному форумі «Окупований Крим: 5 років опору», повідомляє Сьогодні.

За його словами, питання звільнення півострова і українських політв'язнів стосується, в тому числі, і всього цивілізованого світу, оскільки йдеться про світову безпеку.

«В один момент керівництво Росії вирішило, що вони можуть в сучасному світі вчинити так, як чинили до них диктатори, агресори, злодії і вбивці. І хто став заручником цієї агресії? Мільйони людей — від українського Криму до українського Донбасу. Що вони принесли на нашу землю? Страждання, розлуку родин. І головне — наші громадяни сьогодні перебувають в російських в'язницях, тому що відстоюють своє право на свободу і вільні погляди», — сказав Гройсман.

Прем'єр вважає, що Росія повинна платити високу ціну за свою агресію, що змусить її відмовитися від своїх варварських планів.

«Порівняйте Крим до анексії і після анексії. До анексії — це був прекрасний український курорт з тимчасовим перебуванням російського флоту, який повинен був покинути півострів і передислокуватися до Росії.

А сьогодні це військова база, яка становить загрозу для всього демократичного світу. Весь демократичний світ повинен бути об'єднаний, щоб змусити агресора відмовитися від своїх планів, почати поважати закон і суверенітет інших країн.

Ми повинні боротися за те, щоб кожен політичний в'язень був звільнений, щоб українці поверталися додому. Ми не поступатимемося агресії і чужим амбіціям, які базуються на неповазі до інших націй і суверенітету інших держав.

А звертаючись до кримчан, я хочу сказати: ми пам'ятаємо і думаємо про те, як наблизити той день, коли ми зможемо відзначати дату звільнення Криму від російських окупантів.

Ми цього досягнемо. Український Крим буде гостинним курортом і перлиною нашої держави", — підкреслив глава уряду.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко звинуватив Росію в прикритті «живим щитом» з кримчан при анексії Криму. За його словами, Україна направляє Генеральному секретареві повідомлення до Гааги про використання Кремлем цивільних осіб під час вторгнення на півострів.

Нещодавно в Міністерстві закордонних справ України нагадали про наслідки російської агресії.

Київ відзначає, що, незважаючи на невизнання світом незаконного «референдуму» в Криму, неготовність міжнародного співтовариства рішуче відреагувати на зухвалий акт агресії з боку Росії дозволила злочинному кремлівському режиму продовжити агресію і окупувати частину українського Донбасу.

Схожі новини