Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Російська горілка для Кім Чен Ина: Нідерландська митниця перехопила три тисячі ящиків

  • 27.02.2019, 10:51
  • 884

Співробітники митниці Нідерландів конфіскували десятки тисяч пляшок горілки, які, ймовірно, призначалися для лідера КНДР Кім Чен Ина і північнокорейського військового керівництва.

Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на The Guardian.

Так, митники в порту Роттердама вилучили 90 тис. пляшок російської горілки торгової марки «Стовбова», які були упаковані в 3 тис. коробок. Вказується, що партію мали вивантажити у Китаї. Для цього спочатку вантаж був доправлений до Гамбурга, потім — до Роттердама, а вже звідти планувалося відправити його до КНР.

Голландські співробітники митниці виявили цей вантаж на вантажному кораблі, що належить Китаю. Водночас наголошується, що контейнер з великою партією алкогольної продукції був захований у фюзеляжі літака, який також мали доправити до Китаю.
Згідно з даними попереднього розслідування влади Нідерландів, партію з 90 тис. пляшок горілки мали в підсумку доправити до Пхеньяна.

Співробітник митної служби Арно Коей розповів, що, «виходячи з наявної інформацією», вони припустили, що цей контейнер порушує санкції проти північнокорейського режиму"." Ми підозрювали, що ця горілка буде доставлена ​​не до Китаю, а в Північної Кореї", — додав він.

Міністр торгівлі Нідерландів Сігрід Кааг особисто розпорядилася конфіскувати вантаж. Вона зазначила, що дії голландських митників були повністю виправдані.

«СБ ООН ввела санкції проти Північної Кореї, і важливо стежити за їхнвм виконанням. Санкції, зокрема, стосуються імпорту люксових товарів, тому дії митниці з вивантаження контейнера були повністю виправдані», — сказала Кааг.

Повідомляється, що митники звернули увагу на судно через «підозрілу активність на маршруті транспортування»:перед тим, як зробити зупинку в Роттердамі, судно забрало вантаж у Гамбурзі. Водночас, відзначається, що «сам контейнер з алкоголем спочатку виступив з Росії».

Відносно КНДР діє низка санкцій, які були введені СБ ООН. Зокрема, обмежувальні заходи забороняють експорт до Північної Кореї предметів розкоші.

Схожі новини