Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Мужиків привітати»: У Мінську продають рушники з «вєжлівимі людьмі» Путіна

  • 26.02.2019, 18:33
  • 607

У білоруській торговій мережі «ГІППО» продають вафельні рушники з принтом «вежливые люди» — мемом, який з’явився після анексії Криму Росією.

Як повідомляє УП, фото опублікував у Facebook один із покупців із ніком Pavel Kurza.

Рушники з російськими триколорами, орденами, прицілами, літаками і шевронами «вежливые люди» з'явилися на полицях гіпермаркетів напередодні 23 лютого і коштували 1 рубль 99 копійок (трохи менше долара).

Спеціаліст зі збуту Тетяна заявила «Єврорадіо», що на підприємстві не знали, що означає термін «вежливые люди».

«Купували російську тканину для цих рушників. Відшили. Ні в кого не виникало питань до принту. Ніхто не дзвонив, не уточнював… Чому з'явилися ці рушники, мені складно пояснити. Звісно, тепер відреагуємо. Рушники в магазини більше поставлятися не будуть, а ті, що є, будуть повертатися. Ми про це подбаємо», — заявила вона.

Спеціаліст підрозділу невиробничих товарів «ГІППО» спочатку заявила, що під «ввічливими людьми» працівники мережі мають на увазі «те ж, що і всі інші люди» — а коли їй пояснили колізію, змінила тон:

«Це, радше, питання не до нас, а до постачальника. У нас найширший асортимент. Перевірити кожну номенклатуру неможливо. Якщо у покупців є питання, нехай звертаються офіційно. Ми розглянемо».

Пізніше в «Єврорадіо» передзвонив директор компанії «БелВіллесден» («ГІППО» — її торгова марка) і поцікавився, що редакція має проти Росії, Білорусі, Володимира Путіна, Олександра Лукашенка й словосполучення «вєжлівиє люді» на рушниках.

За його словами, тканину для рушників закуповували в російському Іваново — і раз «вєжлівимі людьмі» називаються підрозділи російських збройних сил і в Росії такі рушники вільно продаються, то і в Білорусі ними торгувати прийнятно.

Почувши, що Росія і Білорусь — різні держави, а Білорусь досі офіційно не визнала Крим російським, чоловік здивувався і заявив, що «просто хотів мужиків привітати з 23 лютого».

Схожі новини