Передплата 2024 «Добра кухня»

Росія прикривалася «живим щитом»: Порошенко показав відео про окупацію Криму

  • 26.02.2019, 17:33
  • 450

Президент України Петро Порошенко назвав окупацію Криму Росією не тільки актом агресії, а й найтяжчим міжнародним злочином.

Про це Порошенко написав у Facebook з нагоди п'ятої річниці окупації українського півострова.

«Окупація українського Криму Росією — це не тільки цинічний акт агресії Кремля, але і найважчий злочин, міжнародний злочин. Адже використання цивільного населення як „живих щитів“ міжнародне право чітко визначає як військовий злочин» — написав він.

Порошенко нагадав, як п'ять років тому «зелені чоловічки», за масками яких ховалися регулярні російські війська, увірвалися в український Крим і окупували півострів саме під прикриттям «живих щитів» з цивільних осіб.

«Сьогодні територію квітучого Криму окупаційний режим перетворив на в'язницю, де переслідують, катують, вбивають. Прокуратура А Р Крим, Регіональний центр прав людини та Українська Гельсінська спілка з прав людини підготували і направили повідомлення в Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду в Гаазі про використання силами Російської Федерації цивільного населення як „живих щитів“ під час захоплення військових і адміністративних об'єктів у Криму п'ять років назад», — заявив Президент.

Схожі новини