Передплата 2024 «Добрий господар»

«Важливий сигнал Кремлю»: Порошенко зустрівся з Волкером на есмінці США

  • 26.02.2019, 16:34
  • 810

Президент України Петро Порошенко відвідав есмінець США «Дональд Кук», який прибув до Одеси, де зустрівся зі спецпредставником Держдепу Куртом Волкером.

Про це повідомляє прес-служба Адміністрації Президента.

Глава держави зазначив, що візити американських кораблів є яскравою демонстрацією співпраці між Києвом і Вашингтоном і чітким сигналом для Росії.

«Це легендарний корабель. І це важливий сигнал Кремлю на п'ятий рік окупації. Перше, що Крим є українським. Друге, що свобода судноплавства в регіоні буде забезпечена, як гарантовано конвенцією ООН з морського права, що українсько-американське партнерство єдине як ніколи. І ми ефективно співпрацюємо в усіх сферах, у тому числі й оборонній. Дуже ціную те, що наші американські партнери збільшили військову присутність в Чорному морі у відповідь на наше прохання. Це важливий відповідь на напад і акт агресії проти українських кораблів. Агресія Кремля, хочу підкреслити, зачіпає не тільки життєві інтереси України, вона зачіпає і питання безпеки ЄС і НАТО в Чорному морі. Підкреслюю, проект Керченського моста, коли це був використаний як предтеча, щоб атакувати українські кораблі. Може завтра з'явитися і символ „Північного потоку-2“ для атаки в Балтійському морі», — сказав Порошенко.

У свою чергу Курт Волкер запевнив українське керівництво в непохитній підтримці США і ще раз підкреслив вимогу до Росії повернути українських моряків.

«Ми стоїмо і будемо завжди стояти поруч з Україною і українським народом на захист свободи і демократії. Для мене велика честь бути тут сьогодні разом з вами, пане президенте. Ми тут як ваші добрі партнери та друзі. Для нас також важливо підтримання свободи судноплавства. Ми засуджуємо російську атаку на українських моряків у Керченській протоці і ми закликаємо до звільнення українських моряків, які незаконно ув'язнені в Росії», — підкреслив американський дипломат.

Схожі новини