Передплата 2024 ВЗ

«Вони живі»: стали відомі сенсаційні дані про Скрипалів

  • 26.02.2019, 11:29
  • 672

Посол Великобританії в Р Ф Лорі Брістоу заявив, що екс-полковник ГРУ Р Ф Сергій Скрипаль і його дочка Юлія, яких намагалися отруїти отрутою «Новачок» в британському Солсбері, живі.

Цю інформацію Брістоу підтвердив в інтерв'ю «Інтерфакс».

«Я можу підтвердити, що вони живі. Я можу підтвердити, що запит російського посольства з проханням зустрітися з ними був переданий їм», — сказав він.

«Вони не хочуть зустрічатися з представниками російського посольства. Мені здається, не так важко зрозуміти, чому вони можуть не хотіти зустрічатися з представниками російської держави. Це їх вибір», — підкреслив Брістоу.

При цьому він зазначив, що якщо Скрипалі захочуть зустрітися з представниками російської дипмісії, то британська сторона надасть таку можливість: «Ми не маємо права нав'язувати їм зустріч з російськими чиновниками. Вони, зрозуміло, знаходяться в безпечному місці. Їх намагалися вбити, використовуючи нервнопаралітичну речовину. Наш обов'язок захистити їх».

За словами Брістоу, Великобританія не зацікавлена в спільному розслідуванні з російською стороною.

«Ми впевнені, що знаємо, хто ці люди. Ми також впевнені, що російський уряд знає, хто ці люди. Якщо російський уряд хоче надати нам інформацію про свою залученість або залученість своїх співробітників, ми будемо це схвалювати, але ми не збираємося проводити спільне розслідування», — сказав британський посол.

Він підкреслив, що Лондон має значно більше інформації по «справі Скрипалів», ніж публікується в ЗМІ: «Зрозуміло, у нас є більше інформації. Ми не будемо публікувати цю інформацію в ЗМІ, так як це могло б викликати упередження у суду».