Передплата 2024 «Добрий господар»

«Вона свій вибір зробила», — член Наглядової Ради НСТУ про MARUV

Насправді співачка не погодилася з відмовою гастролювати у Росії

Співачка Ганна Корсун, відома під псевдонімом Maruv, яка виграла конкурс на участь від України на пісенному конкурсі «Євробаченння», відмовилась представляти там нашу країну через умову не гастролювати у Росії і представляти позицію української держави.

Про це заявив член наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України, політолог Віктор Таран у ток-шоу «Прямий ефір» на телеканалі «Прямий».

«Я є членом наглядової ради «Суспільного телебачення» і ситуацію знаю зсередини. Давайте кілька міфів одразу розвіємо. Хто ухвалював рішення і виписував умови конкурсу? Нагадаю, що у 2014 році Зураб Аласанія, тодішній керівник «Першого національного», підписав договір, яким передав права по організації конкурсу телеканалу «СТБ». Тому держава Україна в особі «Суспільного» не несе відповідальність за етап відбору і за прописування всіх умов. А несе канал безпосередньо «СТБ», який це все виписував.

І, відповідно, коли вже «Суспільне» дізналося, кого відібрали, показали контракт, де були виписані певні умови, які, в тому числі, передбачали, що якщо за гроші державного бюджету, за наші з вами гроші їде людина, то вона повинна виконувати певні представницькі, в тому числі, функції.

Я спілкувався з юристами телеканалу «Суспільного», які сьогодні півдня спілкувалися з юристами переможця. То я можу сказати, що по ключовим питанням не дійшли згоди. Що б вона не писала в «Фейсбуці», не дійшли згоди щодо того, що вона не повинна гастролювати в Росії. Не дійшли згоди щодо того, що вона повинна представляти позицію України, тому що вона є вісником України, і репрезентувати позицію держави, якщо до неї будуть підходити журналісти і задавати певні питання. І там ще є ряд питань…

Тому вона відмовилася підписувати контракт, в якому вона, наприклад, зобов’язувалась не гастролювати в Росії. Вона відмовилася. Це її право. Але так само у неї був вибір: або стати представником України, і це честь виступити на «Євробаченні», або вибрати гроші в Росії. Вона свій вибір зробила", — розповів Таран.

Схожі новини