Передплата 2024 ВЗ

12-річний американець став наймолодшою людиною, яка провела ядерну реакцію

Юний американець Джексон Освалт з міста Мемфіс в американському штаті Теннессі став наймолодшою людиною світу, кому вдалося провести успішну ядерну реакцію

Про це інформує УНІАН з посиланням на британські ЗМІ.

За словами хлопця, він перетворив свою дитячу кімнату в будинку батьків у ядерну лабораторію, оснастивши її обладнанням на 10 тисяч доларів. Освалт пояснив, що використовує 50 тисяч вольт електрики, щоб нагрівати газ дейтерію, в результаті чого відбувається злиття ядер і вивільнення енергії.

«Спочатку я вивчав, що інші люди робили зі своїми реакторами синтезу. Потім я склав список деталей, які мені потрібні. Я придбав все на eBay. Нерідко вони виявлялися зовсім не тим, що мені було потрібно. Тому доводилося модифікувати деталі для свого проекту», — пояснив хлопець.

Його батько Кріс Освалт, який працює на компанію з виробництва медичного обладнання, прокоментував, що досягнення його сина може викликати сумніви. Однак, на його думку, вони розвіються з часом. Вчені ж скептично ставляться до роботи Освалта-молодшого і чекають на публікацію його розрахунків.