Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У всьому світі арбітром будь-яких виборів є Центральна виборча комісія, — керівник фракції БПП у ВР

Фракція Партії «Блок Петра Порошенка» вимагає термінового спростування або негайної публікації всіх доказів, які є в наявності, щодо причетності політсили до організації схем щодо підкупу виборців.

Про це заявив голова фракції «БПП» Артур Герасимов, — повідомляє «Прямий»

«Перш за все хотів би вам повідомити. Як ви знаєте, днями було оприлюднено ряд заяв політичної фігури, міністра внутрішніх справ України відносно того, що нібито представники нашої фракції причетні, як він каже, до купівлі голосів. Але, на відміну від партії „Батьківщина“, керівником якої є Юлія Володимирівна Тимошенко, і де дійсно знайдено, починаючи від грошей і закінчуючи розписками… Неодноразово ми вже про це чули, що, навіть цинічно, до піраміди „Батьківщини“ мають відношення і були одними з керівників цієї піраміди громадяни Росії зі штабів Жириновського і Путіна. Жодного доказу відносно нашої команди надано не було. Тому фракція після обговорення прийняла рішення, що ми вимагаємо термінового спростування або негайної публікації всіх доказів, які є в наявності. Тобто фракція підтвердила позицію, яку сьогодні я як керівник фракції озвучив під час погоджувальної ради», — повідомив він.

За його словами, поки не будуть спростовані заяви або не будуть надані докази — якщо вони є, фракція у вівторок, 26 лютого, не буде голосувати жодне питання, крім всіх законопроектів, які стосуються сфери національної безпеки і оборони.

«Чому це є важливим? Тому що, ви знаєте, дуже багато людей, особливо в сесійній залі, на жаль, чомусь забувають, що відбувається агресія Кремля в Україні. І на фронті наші хлопці гинуть. І ви бачите, що майже кожного тижня росіяни вбивають наших солдат. Тому все, що стосується питань національної безпеки і оборони — це обов’язково фракція завтра голосує. Жодного іншого питання завтра фракція не голосує, поки не буде отримано спростування чи будуть опубліковані докази. Ми відкриті у своїй позиції. Ми чітко показуємо, що, вибачте, не може бути такого, щоб політичні фігури, які стосуються Кабінету міністрів, вони виходять і безпідставно звинувачують», — наголосив він.

Також Герасимов зазначив, що у вже можна казати про втручання у виборчий процес відповідаючи на питання, яка може бути причина такої заяви Авакова.

«Але що стосується ситуації сьогодні, то, ви знаєте, дуже багато таких речей відбувається, коли наприклад, робиться заява, що арбітром виборів буде Міністерство внутрішніх справ. Але в Конституції України, в законодавстві України та й взагалі по всьому світу арбітром будь-яких виборів є Центральна виборча комісія. І це не український винахід. Це, вибачте, весь цивілізований світ так робить. Тому взагалі можна казати про узурпацію влади і можна казати про втручання у виборчий процес. Саме тому це обговорення і зайняло значну частину засідання фракції», — додав він.

Схожі новини