Передплата 2024 «Добрий господар»

У «Газпромі» звільнили працівників, які свідчили в Стокгольмі

  • 25.02.2019, 19:56
  • 662

ПАТ «Газпром» повідомив про звільнення з посади двох заступників голови правління та начальника одного з департаментів.

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу компанії.

«Олександр Медведєв звільнений з посади заступника голови правління. Він зосередиться на діяльності Міжнародного ділового конгресу і на роботі в футбольному клубі «Зеніт», — йдеться в повідомленні.

Крім того, з посади заступника голови правління звільнений Валерій Голубєв.

Всеволод Черепанов звільнений з посади начальника Департаменту 307. Як уточнили в компанії, він продовжить роботу на іншій посаді в групі «Газпром».

«Відповідні рішення про припинення повноважень як членів Правління ПАТ „Газпром“ будуть прийняті Радою директорів компанії», — зазначили у ПАТ.

У той же час голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв зазначив в Facebook, що Медведєв і Голубєв виступали свідками в Стокгольмі.

«Медведєв відповідав за Стокгольмський арбітраж. І був свідком в Стокгольмі. Голубєв відповідав за контракт на поставку газу „Нафтогазу“. І був свідком в Стокгольмі», — написав Коболєв.

Він додав, що глава правління «Газпрому» Олексій Міллер «дистанціювався від арбітражу відразу після подання нами („Нафтогазом“, — ред.) зустрічного позову по транзиту».

Нагадаємо, Стокгольмський арбітраж 6 вересня 2018 року об'єднав в одну справу позови «Газпрому» до «Нафтогазу» і «Нафтогазу України».

Нагадаємо, за рішенням Стокгольмського арбітражу, «Нафтогаз» домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу».

Схожі новини