Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Євросоюз продовжив санкції проти Білорусі

  • 25.02.2019, 18:54
  • 587

Рада Є С ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів проти Білорусі на один рік до 28 лютого 2020 року.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на повідомлення на сайті Ради.

«Ці заходи включають ембарго на зброю та обладнання, які можуть бути використані для внутрішніх репресій, а також замороження активів і заборону подорожей для чотирьох осіб у зв'язку з нерозслідуваним зникненнями двох опозиційних політиків, одного бізнесмена і одного журналіста в 1999 і 2000 роках», — йдеться у повідомленні.

Рада також подовжила виключення із обмежувальних заходів, що дозволяють експортувати обладнання для біатлону та обмежену кількість спеціальних спортивних рушниць та спортивних пістолетів до Білорусі.

Обмежувальні заходи щодо Білорусі були вперше введені у 2004 році у відповідь на зникнення чотирьох згаданих вище осіб. Пізніше були застосовані додаткові обмежувальні заходи проти тих, хто брав участь у порушенні міжнародних стандартів на виборах та прав людини, а також у боротьбі з громадянським суспільством та демократичною опозицією.

15 лютого 2016 року Рада ухвалила рішення про скасування обмежувальних заходів проти 170 осіб та чотирьох компаній, зберігши ембарго на озброєння та санкції проти чотирьох осіб.

Схожі новини