Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Площу Двірцеву закриють на реконструкцію

Для розвантаження Львівського центрального вокзалу потяги матимуть додаткові зупинки на станції «Підзамче».

З п’ятниці, 1 березня, стартує масштабна реконструкція площі Двірцевої, що біля головного залізничного вокзалу. Роботи триватимуть у кілька етапів і мають фінішувати за два роки. Чи вплине це на роботу залізничного транспорту? У львівській мерії кажуть: для розвантаження центрального вокзалу працюватимуть додаткові зупинки потягів на станції «Підзамче».

Заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий повідомив «ВЗ», головний залізничний вокзал повноцінно прийматиме потяги, але додатково вводять нове місце посадки пасажирів — станцію «Підзамче».

«Звертаємося до пасажирів, додатково переглядати розклад поїздів, місце відправки і зупинок та купувати квитки з 31 березня від станції „Підзамче“, — поінформував чиновник. — Наша мета — не закрити головний залізничний вокзал, а розвантажити його завдяки цій станції. До „Підзамче“ буде покращено транспортне сполучення. Додамо трамвайний маршрут № 5 (від Академії мистецтв до вул. Промислової)».

Площу Двірцеву ремонтуватиме турецька фірма «Онур». Оновлення громадського місця коштуватиме міському бюджету 165,5 млн. грн.

«Там поміняється усе-усе, — наголосив Андрій Білий. — Буде нова комфортна автостанція, трамвайні колії, сквер, дорога, підземний паркінг… Навіть старий радянський водограй перед залізничним вокзалом змінять на сучасний. Будуть змінені заїзди на площу Двірцеву. Трамвай заїжджатиме аж під будівлю вокзалу. Після ремонту Двірцеву візьмуться за капітальний ремонт вулиці Чернівецької».

А тим часом…

У Львові запустять пересадковий квиток на електротранспорт. Купуєш електронний квиток через Приват24 за 5,5 грн (звичайний квиток на 50 копійок дешевший) і впродовж півтори години маєш змогу їхати з ним у двох трамваях (пересідати з одного виду електротранспорту на інший).

Схожі новини