Передплата 2024 ВЗ

«Нижче моєї гідності читати цю галіматью»: Замана прокоментував підозру

  • 25.02.2019, 16:51
  • 733

Печерський районний суд Києва оголосив перерву в засіданні, на якому мають обрати запобіжний захід підозрюваному в державній зраді колишньому начальнику Генерального штабу Володимиру Замані.

Про це повідомляє «Українська правда».

Суддя задовольнив клопотання сторони захисту, який просив дати час для ознайомлення з текстом підозри та матеріалами справи.

Поновитися засідання має о 19-тій годині.

Сам Замана, відповідаючи на запитання судді стосовно підозри зазначив:

«Мені її вручали, але я вирішив, що це нижче моєї гідності читати цю галіматью».

Він підтвердив, що прибув до суду в супроводі правоохоронців, та що вранці в нього був проведений обшук.

Нагадаємо, 25 лютого колишньому начальнику Генерального штабу Володимиру Заманіповідомили про підозру у державній зраді.

Йому зокрема закидають зменшення особового складу боєздатних військовослужбовців та розформування військових частин. Його дії нібито позбавили державу протиповітряної оборони.

Володимир Замана обіймав посаду керівника Генерального Штабу Збройних Сил з лютого 2012 року по 19 лютого 2014 року.

Янукович звільнив Заману, за неофіційною інформацією, через те, що той відмовився дати наказ на висунення на Київ десантної дивізії з Дніпропетровська.

Замана свідчив у справі про державну зраду Віктора Януковича. Він говорив, що перші повідомлення про загострення ситуації у Криму почали надходити у січні 2014 року. Замана стверджував, що розмовляв з цього приводу з Олександром Турчиновим, але тогочасне керівництво нібито вирішило не відповідати на агресію.

Схожі новини