Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Активісти заявили, що їх залякують і переслідують через Гандзюк

  • 25.02.2019, 13:30
  • 686

Ініціатори спільноти «Хто замовив Катю Гандзюк?» заявили, що їх почали системно переслідувати та погрожувати після того, як про підозру в організації вбивства активістки повідомили голові обласної ради Херсонської області Владиславу Мангеру.

Про це 25 лютого повідомляється на сторінці спільноти у Facebook.

«Протягом останніх двох тижнів члени ініціативи „Хто замовив Катю Гандзюк“ зазнають системного тиску», — зазначили у соцмережі активісти, не називаючи імен.

Зокрема, ініціатори групи стверджують, що за цей час:

— «Кільком із нас передавали «попередження» та прямі рекомендації «виїхати на час розслідування з країни» від осіб, пов’язаних із МВС.

— Помічена «наружка» за двома з активістів.

— За двома з нас постійно їздять автівки на херсонських номерах.

— Декільком просто ламали дверні замки, але не змогли потрапити всередину.

— Також ми бачимо атаки на наші робочі електронні ресурси.

— Ми також почали регулярно отримувати дивні дзвінки на мобільні і стаціонарні телефони, а також особисті повідомлення в соцмережах з пропозиціями зустрітися «якомога швидше» від незнайомців".

Активісти стверджують, що наважилися заявити про тиск публічно після того, як у квартиру до одного з них «показово увірвалися, нічого не вкрали, а просто влаштували безлад з метою залякування».

Вони повідомляють, що переслідування почалися «в один момент», коли оголосили про підозру в організації злочину Мангеру.

Відзначається, що тиск підсилився після виходу Мангера під заставу.

«Ми хотіли би попередити громадськість про те, що ніхто з членів ініціативи не зберігає вдома зброї масового знищення, наркотиків та інших заборонених речовин. Ніхто з нас також не має суїцидальних намірів», — йдеться в заяві активістів.

Схожі новини