Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перемога популізму в Україні приведе Путіна до вас на кухню — французький філософ

Відомий французький філософ і письменник Бернар-Анрі Леві в інтерв’ю журналу НВ назвав політиків-популістів «смертельною небезпекою» для України.

Про це він заявив у відповідь на прохання поділитися своїми думками про Україну напередодні президентських виборів, які пройдуть в березні 2019 року, — пише Новое время.

«Я вже говорив, що популісти, на мій погляд, є серйозною небезпекою для ЄС, але вони набагато небезпечніші для вас, українців, бо перемога популізму у вашому випадку буде означати появу Путіна на вашій кухні, Путіна у вашому домі і всюди у вашій країні , — застеріг Леві. — Для України популізм — небезпека смертельна».

При цьому філософ зазначив, що його віру в Україну живлять «воля до реформ, воля до відкритого суспільства, прагнення до прозорості інститутів», які посилилися після подій Революції Гідності.

«Так, я розумію, що результати [подій Майдану] все ж недостатні, знаю, що у багатьох людей є певне розчарування тим, що відбувається. Уряд не досяг всього того, на що сподівався народ. Але той дух, який є у людей в Україні, він став лише сильнішим і виразнішим», — заявив Леві.

Колишній військовий журналіст, сьогодні 70-річний Леві — один з найбільш яскравих адвокатів України в Європі. У лютому 2015 року філософ побував на українській передовій. Відразу після трагедії під Дебальцевим разом з президентом Порошенком він вилетів до Краматорська, де спілкувався з військовими, що вижили в трагічній операції. А потім говорив про російську агресію в Україні на найбільш знакових публічних майданчиках Європи, за що став нев'їзним до Росії.

Схожі новини