Передплата 2024 ВЗ

«Хутро належить тваринам». У Львові зоозахисники вимагали заборонити хутряні ферми

  • 24.02.2019, 20:39
  • 796

Сьогодні, 24 лютого, на площі Ринок активісти, зоозахисники й небайдужі львів’яни вийшли на антихутряну акцію протесту.

Про це повідомляє Львівський портал.

Протестувальники прийшли під стіни Львівської міськради з власними домашніми улюбленцями. Вони закликали львів’ян відмовитися від натурального хутра та заборонити в Україні діяльність хутряних ферм.

В руках учасники акції тримали плакати з написами «Знімай хутро назавжди!», «Одягайся як хочеш, тільки без хутра», «Хутро належить тваринам», «Україна — не шкуродерня» тощо.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook активістка Ірина Юзик, під час акції вдалося зібрати 120 підписів на підтримку законопроекту № 10 019, який забороняє хутрові ферми у державі.

«На зоозахисну аукцію зійшлися однодумці: волонтери, зоозахисники, просто молоді люди, яким не потрібна шуба, які розуміють, що таке етичне споживання ресурсів планети і те, що хутро — це криваве жлобство… Сьогодні ми виходили в підтримку законопроекту 10 019, який забороняє діяльність хутрових ферм в Україні. Тепер би ще нам достукатися до Верховної Ради, щоб закон прийняли. І до суспільства, щоб не було попиту. Тоді не буде і пропозиції», — написала Ірина Юзик.

Зазначимо, що такі антихутряні акції за ініціативою UAnimals відбуваються 24 лютого в усіх найбільших містах України.

Схожі новини