Передплата 2024 «Добра кухня»

Мей: Британський парламент проголосує за угоду щодо Brexit до 12 березня

  • 24.02.2019, 18:59
  • 522

Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що парламент матиме можливість провести остаточне голосування щодо угоди про умови Brexit до 12 березня.

Про це вона заявила в неділю, 24 лютого, на борту літака на шляху на арабо-європейський саміт в єгипетському Шарм-еш-Шейху, передає BBC.

При цьому вона виключила голосування в парламенті за угоду на наступному тижні. За її словами, переговори з Європейським Союзом «все ще тривають».

Нагадаємо, що три члени британського кабінету міністрів підтримали відстрочення Brexit в разі, якщо парламент не підтримає нову угоду прем'єра Терези Мей з ЄС.

15 січня британський парламент не підтримав угоду про умови виходу Великої Британії з ЄС, раніше схвалену лідерами 27 країн-членів ЄС. Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер назвав угоду «найкращою» з усіх, на яку Лондон міг би розраховувати.

Глава Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС не переглядатиме угоду щодо Brexit.

Остаточний вихід Великої Британії з Євросоюзу запланований на 29 березня 2019 року. Після цього починається 21-місячний перехідний період — до кінця 2020 року. Перехідний період може бути продовжений лише один раз, проте поки невідомо, якою може бути його максимальна тривалість.

Схожі новини