Передплата 2024 «Добрий господар»

В ПАРЄ підготували новий план повернення Росії вже до літа — депутат

  • 24.02.2019, 17:16
  • 441

У Парламентській асамблеї Ради Європи планують зміну режиму санкцій проти РФ, щоб повернути її делегацію.

Про це повідомив член української делегації в ПАРЄ, народний депутат Борислав Береза ​​на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, 28 лютого в ПАРЄ на президентському комітеті планують обговорити чотири теми для спільної роботи з Комітетом міністрів (КМРЄ), три з яких насправді э прикриттям для реформи санкцыйного механызму, який використовується щодо РФ.

За цим планом в березні регламентний комітет прийме рішення і повернеться до доповіді бельгійського політика від партії «Зелених» Петри Де Суттер, яка передбачає можливість послабити дію санкцій ПАРЄ проти Росії.

На квітневу сесію відомий своїми проросійськими поглядами член Асамблеї Тіні Кокс внесе свою доповідь «Про майбутнє Європи», де буде пропозиція застосувати спрощену процедуру внесення змін до статуту Ради Європи, щоб дозволити подавати повноваження в ПАРЄ не тільки в січні, а й протягом усього року, наприклад, в червні. Процедура передбачає паралельне застосування одного і того ж рішення КМРЄ і ПАРЄ.

І вже в травні Комітет міністрів повинен зібратися на рівні міністрів і підтримати цю ідею, прийнявши рішення. Відразу після цього планують зібрати екстраординарну сесію ПАРЄ і прийняти таке ж, але своє рішення.

«І відразу після цього Росія, за підтримки Ягланда, в червні подає повноваження і голосують за генсека. В результаті згідно з цим підступним планом Росія, не виконавши жодної резолюції ПАРЄ, продовжуючи вбивати українців на Донбасі, продовжуючи утримувати українських військовополонених моряків, захоплених в Азові, і наших громадян, захоплених в ОРДЛО, продовжуючи анексію Криму і окупацію Донбасу, отримає можливість повернутися в ПАРЄ», — написав Береза.

Однак, за його словами, для реалізації цього плану лобістам необхідно «нейтралізувати» українську делегацію і вони розраховують, що після виборів вона приїде в Страсбург ослабленим складом.

Крім того, за словами Берези, у цього плану немає підтримки більшості делегатів ПАРЄ. «Росія зі своїми лобістами будуть використовувати не тільки слова переконання, а й усі види мотивації. І ми не можемо їм це дозволити», — написав депутат.

Схожі новини