Передплата 2024 «Добра кухня»

Генерал З С Бразилії заявив, що військові з Венесуели застосували спецзасоби на їх території

  • 24.02.2019, 10:50
  • 425

Венесуельські військові застосували в суботу сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників протесту, які перебували на території Бразилії.

З таким твердженням виступив полковник сухопутних військ бразильської армії Жозе Жакауна в ефірі телеканалу Globo, інформує УНН.

«Це епізод, гідний співчуття. Я ніколи не бачив, щоб збройні сили іншої країни розпилювали сльозогінний газ в Бразилії. Я також побачив, як венесуельські солдати з Національної гвардії кидали каміння на території Бразилії і стріляли на нашому боці (межі)», — сказав він.

У суботу на кордоні Венесуели і Бразилії відбулися сутички. Марія Беландріа, призначена лідером опозиції Хуаном Гуайдо послом Венесуели в Бразилії, повідомила про проходження першої вантажівки з гуманітарною допомогою через кордон Венесуели, однак пізніше ця інформація не підтвердилася. Як пояснив бразильський телеканал Globo, вантажівка доїхала лише до того місця, де венесуельські військові виставили оточення. Автомашину не пропустили, і вона повернулася назад до Бразилії.

Схожі новини