Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Війська Венесуели силою не пустили гумдопомогу: є загиблі (фото, відео)

  • 24.02.2019, 09:33
  • 716

З метою недопущення проїзду через кордон вантажівок з гуманітарною допомогою венесуельські військові застосували газ і гумові кулі, в результаті постраждали представники опозиції, які були присутні там.

Про це пише УП із посиланням на the Guardian.

Силовики, лояльні президентові Ніколасу Мадуро, використали сльозогінний газ і гумові кулі, щоб відтіснити протестувальників і зупинити цивільні автоколони, які намагалися супроводжувати вантажівки з гуманітарною допомогою.

В результаті три вантажівки з гумдопомогою, які слідували з Колумбії загорілися.

При цьому понад 20 венесуельських прикордонників утекли на територію Колумбії.

Не змогли проїхати і вантажівки з боку Бразилії.

Активісти опозиції заявляли, що допомога досягла Венесуели, але хоча дві вантажівки технічно залишили Бразилію, вони зупинилися всього в декількох метрах від контрольно-пропускного пункту Венесуели.

У прикордонному місті Санта-Елена-де-Уайрен прихильників опозиції розганяли проурядові озброєні банди і солдати національної гвардії.

За даними некомерційної організації Foro Penal, щонайменше чотири людини загинули і 18 отримали поранення в результаті стрілянини. Міська лікарня переповнена.

Гуманітарна допомога вкрай необхідна країні, яка страждає від голоду, гіперінфляції і нестачі продовольства. Лідери опозиції також сподіваються, що їхня спроба доставити вантажі підірве Мадуро і заохотить співробітників сил безпеки перейти на бік опозиції.

У той час, як на кордонах вирувало насильство, Мадуро, виступаючи на мітингу в столиці, заявив, що він «сильніше, ніж будь-коли» і назвав добровольців, які намагаються доставити гумдопомогу в країну, зрадниками.

Після свого виступу він станцював разом зі своєю дружиною на сцені.

Схожі новини