Передплата 2024 ВЗ

Фальшиві ноти, гастролі в Росії та родичі в уряді Аксьонова: фіналісти Нацвідбору Євробачення-2019

  • 23.02.2019, 12:09
  • 1 060

Цього року робити вибір у фіналі національного відбору складно як ніколи. Майже до всіх претендентів, які дійшли до вирішального етапу українського відбору, є багато запитань. Якщо не до їхньої пісні або виконання, то до громадянської позиції.

Про це повідомляє Експрессо Т В

Цьогорічний фінал національного відбору Євробачення обіцяє бути цікавим.

Хтось із артистів, які змагаються за право представляти Україну в Ізраїлі, виступав та планує нові концерти в країні, яка вбиває українців.

Хтось є її громадянином, що саме по собі не є вироком, однак у контексті міжнародного конкурсу, який сприймається як конкурс країн, змушує дивитись на цей факт по-іншому.

Хтось має прекрасні студійні записи, які різко контрастують з живим виконанням.

Тому, щоб Україна на конкурсі в Тель-Авіві не пояснювала, чому суперечить сама собі у питанні взаємин з Росією, українські глядачі та журі нацвідбору мають брати до уваги всі факти.

Віце-прем'єр-міністр та колишній міністр культури В'ячеслав Кириленко так висловився з цього приводу: «Якщо на Євробачення від України поїдуть ті, хто гастролює у Росії та ще й демонстративно збирається робити це і надалі, то краще взагалі туди нікому не їхати. Не треба буде витрачати час на пояснення, що насправді між Україною та РФ не дружба і гастролі, а агресія, анексія і окупація!».

Утім за правилами українського національного відбору, рішення про те, хто представлятиме Україну на пісенному конкурсі, ухвалюють українські глядачі та члени журі. Тож саме від українців залежить, хто з виконавців поїде до Тель-Авіву.

Схожі новини