Передплата 2024 ВЗ

«Ми губимо своє обличчя», — Іван Гаврилюк про голлівуських акторів у новому фільмі «Захар Беркут»

  • 23.02.2019, 17:57
  • 1 031

Він розкритикував зйомки українського фільму «Захар Беркут» Ахтема Сеїтаблаєва за участі голлівудських акторів. «За останній час я бачив лише декілька фільмів, які можуть називатися твором мистецтва», — говорить автор, народний артист України Іван Гаврилюк.

Про це повідомляє Газета ua.

«Це дуже мене обурює. Захар Беркут є наш національний символ. У нашому фільмі «Захар беркут» 1971 року Захара грав Василь Симчич, на Господа Бога подібний своїм біблейським обличчям. Видно, що це українець.

А чому американець грає Захара Беркута? Ми губимо своє обличчя. От ви це напишете, і всі подумають: «Гаврилюк давно в кіно не знімається, то йому заздрісно». А мені це болить. Бо повинен українець грати. От є Анатолій Хостікоєв, є Станіслав Боклан. Чому не грають вони?

А як оцінити типаж американця Роберта Патріка, який зіграв головну роль?

«Він, може, й не поганий актор. Я його не в одному фільмі бачив. Я ще розумію, якби він грав українця-сучасника. Але ж це класика українська. Що той американець у ній розуміє?

Ми не цінуємо своїх.

От є Анатолій Гайдамака, скульптор і художник, який придумав і втілив в життя проект музею про голодомор. Зараз музей голодомору мають робити. І чий проект, ви думаєте, наш уряд на чолі з цим вінницьким вгодованим хлопчиком Гройсманом обрав? Поляка запросили за шалені гроші ставити нам музей голодомору. Як можна так себе не любити?

Схожі новини