Передплата 2024 «Добра кухня»

Прощавай, пільгове розмитнення: тепер за «євробляхи» доведеться сплатити по повній

  • 23.02.2019, 11:54
  • 915

Вчора завершився останній день дії 50% знижки на акцизний податок на розмитнення авто на єврономерах.

Починаючи відсьогодні, власникам «євроблях» доведеться оплачувати повну суму акцизу при оформленні автомобілів на єврономерах, адже пільговий період розмитнення так і не був продовжений.
Про це повідомляє УНІАН.

Так, з 23 лютого по 23 травня діятиме загальний режим розмитнення даних авто за повною ставкою акцизного податку, і вже з 24 травня автовласники будуть платити штрафи, мета яких — припинення обігу використання даних автомобілів на території України.

Зазначається, що Мінфін розглядає два варіанти подальшої долі нерозмитнених автомобілів на іноземній реєстрації, зокрема, їх продаж на запчастини або вивезення за межі території нашої країни.

Відомо, що з 25 листопада 2018 року в Україні діють зміни до Податкового та Митного кодексів про зниження акцизу на легкові автомобілі та посилення контролю за переміщенням і використанням автомобілів на іноземній реєстрації.

Зокрема, передбачено запровадження базових ставок для автомобілів в залежності від типу двигуна і його обсягу, а також 90-денний пільговий період дії коефіцієнта 0,5 ставки для розрахунку податку за розмитнення автомобілів, ввезених з 1 січня 2015 року до набрання чинності закону.

До прийняття законів власники автомобілів з іноземною реєстрацією неодноразово проводили акції протесту, вимагаючи від уряду знизити вартість розмитнення автомобілів і не чинити тиск на власників транспортних засобів з єврономерами.


Повідомляється, що митниці Державної фіскальної служби в період з 25 листопада 2018 року по 20 лютого 2019 року оформили за новим пільговими умовами 204,7 тисячі автотранспортних засобів з іноземною реєстрацією, за які до бюджету сплачено майже 12,8 мільярда гривень.

Зокрема, з них 130,4 тисячі — авто з іноземною реєстрацією, ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів і які перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.
За ці авто власники сплатили понад 8 мільярдів гривень.

Також з даної кількості розмитнених автомобілів 112,5 тисячі перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу, за них автовласники добровільно сплатили майже 957 мільйонів гривень (8500 гривень за кожне авто), що звільнив власників таких автомобілів від адміністративної відповідальності за дане порушення.

Схожі новини