Передплата 2024 «Добрий господар»

Голодують: Північна Корея просить ООН допомогти з продовольством

  • 23.02.2019, 09:36
  • 1 248

Країні не вистачає майже півтора мільйони тонн базових продуктів харчування — рису, пшениці, картоплі та сої.

Північна Корея попросила ООН про гуманітарну допомогу через брак продовольства в країні. Про це повідомляє Кореспондент за посиланнямна DW.

За даними ООН у 2019 році КНДР може не вистачити 1,4 мільйони тонн продуктів харчування. Йдеться, зокрема, про рис, пшеницю, картоплю та сою.

В ООН заявили, що підтримують контакт з Пхеньяном, щоб мати можливість своєчасно забезпечувати гуманітарні потреби населення.

За даними дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ за грудень 2018 року, майже 11 мільйонам жителів Північної Кореї не може бути гарантовано повноцінне забезпечення продуктами харчування за загальній кількості населення країни 25 мільйонів осіб.

При цьому близько трьох мільйонів осіб перебувають у групі ризику. Це діти і молодь у віці до 18 років, які не мають доступу до життєво необхідних речей, таких як вода, сантехнічне обладнання та предмети гігієни.

Очікується, що такі теми, як постачання Північної Кореї продуктами харчування, економічна допомога країні й ослаблення санкцій будуть обговорюватися на саміті між північнокорейським лідером Кім Чен Ином і президентом США Дональдом Трампом, який відбудеться 27 і 28 лютого 2019 року у В'єтнамі.

Раніше повідомлялося, що Кім Чен Ин майже три дні буде їхати на зустріч з Трампом.

Схожі новини