Передплата 2024 ВЗ

Фіналістки Нацвідбору на «Євробачення-2019» потрапили в скандал через відмову визнати війну з Росією і окупацію Криму

  • 22.02.2019, 14:31
  • 1 112

Фіналістки Нацвідбору «Євробачення 2019» сестри-вокалістки Анна і Марія Опанасюк не змогли відповісти ведучому Роману Скрипіну на питання про те, чи є війна в Україні і що сталося з Кримом.

Відповідне відео прямого ефіру кримськотатарського каналу ATR було розміщено на YouTube-каналі, повідомляє «Еспресо».

Під час розмови телеведучий спитав вокалісток про роботу батьків. З'ясувалося, що вони живуть в окупованому Сімферополі, батько був суддею при «владі» окупантів, але пішов у відставку. Водночас, мати, Лариса Опанасюк, наразі працює «заступником голови ради міністрів» у Криму.

«Мама ваша — Опанасюк Лариса Миколаївна, вона працює заступником голови Ради міністрів республіки Крим. Тобто вона колаборант. З окупантами», — резюмував Скрипін.

У ефірі програми сестри Анна і Марія зізналися, що вони кримчанки і у 17 років отримали звання Заслужених артисток Автономної Республіки Крим.

На запитання ведучого про те, чи Україна воює з Росією, дівчата відповіли спочатку, що «у нас це називається АТО», а потім і зовсім відмовилися відповідати, пославшись на те, що вони не є «членами секретаріату президента», щоб відповідати на політичні питання.

Роман Скрипін також поцікавився у артисток, що, на їхню думку, сталося з Кримом.

«Насправді Крим залишився Кримом. Те ж саме море, ті ж самі гори, таке ж повітря… Мені здається, Україна втратила Крим. Це наша думка», — відповіли дівчата.

Скрипін спробував уточнити, що ж вони мають на увазі.

«На це питання ми просто не будемо відповідати, оскільки ми не є політиками, ми не є членами секретаріату президента, щоб відповідати вам на такі складні політичні питання», — сказали сестри Опанасюк.

Співачки також заявили, що їм все одно, що російська пропагандистська громадська організація «Безсмертний полк» була придумана в Москві — їм важливіше, що люди, які беруть участь в ній, пам'ятають своїх предків і шанують їх пам'ять.

«Розумієте, в чому, напевно, різниця між нами і вами. Ви говорите про атрибути, назви, георгіївські стрічки, а ми говоримо про суть, про те, що люди вдячні тим, завдяки кому ми сьогодні живемо. Для нас це найважливіше. Георгіївська стрічка — її можна надіти, а можна зняти, а пам'ять не вибити нічим», — додала Марія Опанасюк.

Крім того, що після відповідей співачок, до ефіру зателефонував глядач і нецензурно висловився до дуету.

«Ці істоти — просто російські бл**і. Сенсу з ними розмовляти немає. Я прошу вибачення, що в прямому ефірі… З повагою до вас і без поваги до цих істот», — сказав глядач.

Схожі новини