Передплата 2024 «Добрий господар»

У «Борисполі» затримали помічника нардепа: підозрюють у розкраданні на «Укрзалізниці»

  • 21.02.2019, 18:51
  • 777

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» детективи НАБУ затримали помічника нардепа і екс-першого заступника керівника Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця» за підозрою у розкраданні коштів.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Цю особу, разом зі ще сімома, підозрюють у завданні понад 93 мільйонів гривень збитків „Укрзалізниці“ через закупівлю стрілочної продукції за завищеними цінами. На момент вчинення злочину екс-посадовець обіймав посаду помічника одного з народних депутатів, який, за версією слідства, також причетний до корупційної схеми», — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що підозру екс-посадовцю «Укрзалізниці» повідомили в січні. Але оскільки він переховувався від слідства, то його оголосили в розшук.

«Підозрюваного затримали співробітники Державної прикордонної служби та передали його детективам НАБУ для проведення слідчих дій», — підсумували у НАБУ.

Згідно з сайтом Філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця», першим заступником керівника філії у 2016 році був Едуард Пушкаренко, повідомляє «Українська правда».

Така ж посада значиться і в декларації Пушкаренка.

Крім того, особа з таким прізвищем значиться і серед помічників нардепа Ярослава Дубневича.

Нардеп Віталій Купрій, який у 2016 році звертався до НАБУ з заявою про злочин, вказував у ній, що до розкрадання на «Укрзалізниці» причетні брати Дубневичі і серед інших чиновників залізниці Едуард Пушкаренко.

Також особа з таким прізвищем була оголошена у розшук у січні 2019 року, коли повідомляли підозри у справі про розкрадання.

Схожі новини