Передплата 2024 ВЗ

Мінфін позичить на зовнішніх ринках до $ 630 мільйонів

  • 21.02.2019, 15:58
  • 517

Кабінет міністрів України з метою виконання державного бюджету на 2019 рік дозволив Міністерству фінансів здійснити зовнішні фінансові запозичення шляхом отримання кредитів на суму в євро, яка не перевищує еквівалент 630 мільйонів доларів.

Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, повідомляє Урядовий портал.

Зокрема, кредит передбачений у вигляді траншів, причому відсоток по них має бути не вище 5,9% річних, а комісія за організацію кредиту — 0,8%. Транш, А планується залучити на строк чотири роки, а транш — на десять років.

«При цьому пільговий період відстрочки погашення траншу B кредиту становить чотири роки та шість місяців після його залучення з подальшим погашенням (амортизацією) кожні півроку згідно з графіком, що визначається у кредитному договорі», — йдеться в постанові.

Зобов'язання по кредиту у сумі євро, які не перевищують еквівалент 375 мільйонів доларів, забезпечуються гарантією Міжнародного банку реконструкції та розвитку за кредитним договором між Україною, Міжнародним банком реконструкції та розвитку, Deutsche Bank AG, London Branch і TMF Global Service (UK) Limited.

Схожі новини