Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ламали кістки молотками»: Луценко розповів, як знущалися над українськими полоненими у катівнях Безлера

  • 21.02.2019, 13:12
  • 728

Прокуратура підготувала повідомлення про підозру екс-ватажку бойовиків «ДНР», громадянину Росії Ігорю Безлеру, відомому за позовним «Бєс». За його наказами окупанти катували українських полонених.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє «24 канал».

«За його (Безлера, — ред.) наказами окупанти катували українських полонених. Безлера звинувачують у воєнних злочинах, передбачених статтями щодо жорстоких вбивств та епізодів катувань заручників», — зазначив Луценко.

За його словами, слідство встановило, що в окупованій бойовиками Горлівці Безлер влаштовував справжні катівні. Захоплені Безлером військові ЗСУ, правоохоронці та цивільні зазнавали жорстоких тортур, деякі були вбиті.

«Полонені утримувалися у непридатних для цього умовах, отримували обмежену кількість харчів, води, були позбавлені можливості нормально справляти фізіологічні потреби та отримувати меддопомогу», - додав Луценко.

За безпосередньої участі Безлера, або за його наказом окупанти проводили так звані «допити», а насправді страшні катування.

«Людям прострілювали ноги, ламали кістки молотками, катували струмом і розпеченим паяльником. Полонених душили, кастрували та знімали з них скальп», — сказав генпрокурор.

Свідки зазначають, що підлеглі «Бєса» щовечора шикували полонених та розстрілювали кожного п'ятого. Їх також змушували ходити замінованим полем — унаслідок чого загинули десятки осіб. Один зі свідків був присутнім під час розстрілу понад 30 полонених.

Схожі новини