Передплата 2024 «Добрий господар»

Підозрюваний у розстрілах на Майдані екс-беркутівець загинув, воюючи у складі ПВК «Вагнер» у Сирії, — ЗМІ

  • 21.02.2019, 11:11
  • 802

Підозрюваний у розстрілах Майдану екс-беркутівець так званої «Чорної роти» Руслан Горбик, який наприкінці лютого 2014-го виїхав до Росії та був оголошений у розшук, міг загинути у Сирії, на службі у ПВК «Вагнер».

Про це повідомляє «Громадське».

Наразі цю інформацію перевіряє слідство.

У 2015 році Руслан Горбик отримав громадянство Російської Федерації. Його мати, Надія Горбик, розповіла, що там він працював спочатку масажистом, а потім влаштувався у поліцію. У лютому 2018 рідних повідомили про його смерть, не зазначивши обставин. Поховали Горбика у рідному селищі Лучинець Вінницької області, тіло рідним передавали на кордоні Харкова з Росією.

Після смерті Руслана Горбика до слідчих ГПУ надходила інформація від жителів Вінницької області про те, що колишній беркутівець міг загинути у Сирії під час операції за участі приватної військової компанії «Вагнера».

Найманці компанії залучались до війни на Донбасі, а останнім часом беруть участь у війні в Сирії. Слідчі перевіряють цю версію. Натомість, рідні Горбика кажуть, про його службу найманцем нічого не знали, у спілкуванні чоловік був скритим, лише зазначав, що не винний у розстрілах.

За словами однокласника екс-беркутівця Артура Матієка, виїхати чоловіку допоміг «тренер беркутівців».

У розстрілах Майдану підозри оголошено 26 екс-беркутівцям так званої «чорної роти». На лаві підсудних перебувають лише п’ятеро. Очільник спецроти Дмитро Садовник втік до Росії восени 2014-го, ще 20 беркутівців — наприкінці лютого. 16 з них знаходяться на території Російської Федерації, 4 — в анексованому Криму. Частині з них вдалося отримати російське громадянство, частині — притулок. Видавати їх на прохання української прокуратури Росія відмовляється.

Схожі новини