Передплата 2024 «Добра кухня»

Закон про курс України на ЄС та НАТО набув чинності

  • 21.02.2019, 09:32
  • 804

Сьогодні, 21 лютого, зміни до Конституції щодо європейської та євроатлантичної інтеграції України, які напередодні підписав Президент, набули чинності.

Напередодні законопроект № 9037 було офіційно опубліковано, повідомляє «Прямий».

«Цей закон набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування», — йдеться в документі.

Закон змінює преамбулу Конституції, встановлюючи, що парламент підтверджує європейську ідентичність українського народу і незворотність європейського та євроатлантичного курсу України.

У ст. 85 говоритиметься, що Верховна Рада повноважна не тільки визначати засади внутрішньої та зовнішньої політики, а й реалізовувати стратегічний курс держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Президент України є гарантом реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору, буде прописано в ст. 102.

Кабмін зобов'язали забезпечувати реалізацію стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Із перехідних положень виключено норму, що дозволяє іноземним військовим формуванням тимчасово на умовах оренди відповідно до міжнародних договорів використовувати чинні військові бази на території України.

Нагадаємо, у вівторок, 19 лютого, Президент України Петро Порошенко підписав закон про внесення змін до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

Схожі новини