Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко розповів в ООН, наскільки потужна армія Росія вторглася в Україну

  • 20.02.2019, 19:10
  • 838

Президент Петро Порошенко на засіданні в Генасамблеї ООН назвав точну чисельність військових і зброї РФ на окупованих територіях України.

Про це він розповів 20 лютого під час виступу на дебатах Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку щодо ситуації на окупованих територіях України, повідомляє «Українська правда».

За словами Порошенка, станом на лютий 2019 року в окупованому Криму Росія розташувала 32,5 тисячі військових, 88 артилерійських систем, 52 реактивні системи залпового вогню, 372 бойові броньовані машини, 113 бойових літаків, 62 бойові гелікоптери, 6 бойових суден і 6 підводних човнів, оснащених морськими системами крилатих ракет «Калібр».

Крім того, повідомив він, РФ уже розбудувала на півострові інфраструктуру для розгортання ядерної зброї.

«Отже, ми спостерігаємо безпрецедентну мілітаризацію Чорноморського регіону. Росія змінює стратегічний баланс у регіоні та далеко за його межами. Вона перетворює Крим на стартовий майданчик для своїх ракет», — наголосив Порошенко.

Водночас на Донбасі, заявив Президент, дислокуються 35 тисяч бойовиків і більше 2 тисяч російських військових. Вони мають на озброєні 496 танків, 938 броньованих бойових машин, 128 реактивних систем залпового вогню, 776 артилерійських систем, включно із самохідними.

Порошенко зазначив, що така кількість танків є більшою, ніж у Німеччини чи Франції, Іспанії чи Італії.

«Україна по суті стала реальним східним флангом НАТО в захисті трансатлантичної свободи і демократії», — підкреслив український Президент.

Схожі новини