Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Колишній пожежник мешкає… у «гнізді»

У столичній квартирі не прижився.

Стіни — з мотлоху, замість даху — парасолі. Аби потрапити у помешкання Володимира Грицака, потрібно піднятися на 10-метрову висоту по нахиленому стовбуру дерева. «Оболонський Діоген» (як вже встигли охрестити чоловіка) каже, що для нього це не проблема: тренований, бо 30 років пропрацював у пожежній частині. Але найцікавіше, що власник «гнізда», не безхатько — має своє житло у столиці.

Охайно одягнутий, у начищених до блиску черевиках, освічений — зустрівши пана Володимира на вулиці, і не здогадаєшся, що вже третій рік він живе у саморобній нічліжці на дереві.

Удень «оболонський Діоген» майже весь час проводить у бібліотеці — вже стоси книг перечитав. Увечері повертається на своє дерево. Чому не живе у квартирі? Про це розповідає заплутано: мовляв, пенсії не вистачає на те, аби утримувати і себе, і квартиру.

Колеги, які працювали з паном Володимиром, підтверджують, що житлом він був забезпечений — ще до виходу на пенсію квартиру отримав. А «гніздовий» спосіб життя колишнього пожежника пояснюють його дивакуватістю. Кажуть, колега завжди дивним був. Навіть пішки з Києва до Хмельниччини кілометри намотував — ходив батьків провідати.

Схожі новини