Передплата 2024 ВЗ

Скільки парафій вже перейшло до ПЦУ: названо вражаючу цифру

  • 20.02.2019, 13:10
  • 984

Станом на 20 лютого до Православної церкви України перейшло 338 парафіяльних храмів колишньої УПЦ МП.

Про це свідчать дані з карти переходів до ПЦУ з колишньої УПЦ МП, передає УНН.

За даними карти, 17 лютого до ПЦУ перейшло шість парафій у Волинській області — Свято-Іллінська церква с. Клепачів, Свято-Михайлівська церква с. Смолява, Свято-Миколаївська церква с. Жашковичі, Свято-Луківська церква с. Доросині, Свято-Михайлівська церква с. Бужанка, Свято-Покровська церква с. П'ятидні.

Крім того у неділю до ПЦУ перейшло дві парафії у Рівненській області — Свято-Покровська церква с. Будераж, Свято-Троїцька церква с. Орв'яниця.

А також, Храм Покрови Пресвятої Богородиці с. Старолозуватка у Дніпропетровській області, Спасо-Преображенська парафія смт. Ясіня у Закарпатській області, Свято-Миколаївська церква с. Вікторівка у Харківській області.

За даними карти, у понеділок 18 лютого до ПЦУ перейшло три парафії у Волинській області — Свято-Благовіщенська церква с. Раків Ліс, Свято-Михайлівська Церква с. Мирків, Свято-Дмитрівська церква с. Антонівка. Також, Церква Святого Миколая с. Ружичанка у Хмельницькій області, Церква Святого Миколая с. Симони у Житомирській області, Свято-Вознесенська церква с. Двірець у Житомирській області.

За минулу добу, 19 лютого до ПЦУ перейшло дві парафія у Тернопільській області — Церква Покрови Пресвятої Богородиці с. Потуторів, Церква Святого Миколая с. Андрушівка та у Волинській області — Церква Святого Миколая с. Голишів.

Схожі новини