Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Минулоріч «Львівгаз» повірив майже 19 тисяч лічильників

  • 20.02.2019, 10:20
  • 609

Впродовж 2018 року ПАТ «Львівгаз» спільно з представниками ДП «Львівстандартметрологія» здійснили безкоштовну повірку 18 625 лічильників газу. В результаті 27,2% (5 060 шт.) з них виявились непридатними до роботи.

На Львівщині загалом повірці підлягають 258,8 тис. лічильників газу, однак брак фінансування дозволяє повірити в поточному році лише 41,5 тис. лічильників. Закладені кошти в діючому тарифі на послуги розподілу природного газу, затверджені НКРЕКП, не дають можливість здійснювати повірку лічильників в повному обсязі.

«Періодичній повірці лічильники підлягають задля точного обліку спожитого газу. Її проводять один раз на 5 чи 8 років, відповідно до паспортних даних лічильника. У разі, якщо термін повірки закінчився, а лічильник газу неповірений з вини споживача, наприклад він відмовив у доступі до свого приміщення, де розташований лічильник газу, покази лічильника вважаються недійсними. В такому випадку нарахування за спожитий газ проводиться за граничними нормами споживання», — зазначив Директор технічний ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан.

Відповідно до Закону України «Про метрологію та метрологічну діяльність», плановій повірці підлягають усі лічильники побутових споживачів. Вона здійснюється безкоштовно, за кошти ПАТ «Львівгаз», котрі закладені в тариф на розподіл газу. Демонтаж та монтаж приладів мають право здійснювати лише представники газорозподільної компанії, адже це пов’язано із втручанням в роботу газової системи. А саму повірку лічильників здійснюють представники державного підприємства «Львівстандартметрологія».

Інфомаційна довідка:

ПАТ «Львівгаз» — компанія, яка займається розподілом природного газу через розподільчі газопроводи на території Львівської області. Це найстаріше вітчизняне підприємство у своїй галузі, а також одне з найбільших за рівнем газифікації. Щороку компанія транспортує приблизно 1,5 мільярдів кубометрів природного газу до споживачів Львівщини. Природний газ потрапляє до споживачів Львівщини через розподільчі мережі ПАТ «Львівгаз». Загальна довжина розподільних газопроводів в області становить 24 712,284 км, з яких розподільні 16 638,736 км, та газопроводи-вводи 8 073,548 км. Регулювання тиску газу здійснюється за допомогою 4 267 газорегуляторних пунктів та 72 781 будинкових регуляторів.

Схожі новини