Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Український школяр поставив рекорд з кількості перемог на олімпіадах

  • 19.02.2019, 19:51
  • 965

11-річний київський школяр здобув 37 перемог на шкільних олімпіадах впродовж осіннього сезону і потрапить до Національного реєстру рекордів України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Нацреєстру Лана Вєтрова, передає УНН.

«20 лютого 2019 р. до Національного Реєстру Рекордів буде внесено досягнення шестикласника київської гімпазії Андрія Куделі, який здобув 37 призових місць на шкільних олімпіадах за осінній сезон впродовж 65 днів», — пише Вєтрова.

Серед перемог 11-річного вундеркінда олімпіади Всеукраїнського та міжнародного рівнів з таких дисциплін як українська мова, українська та світова літератури, історія, іноземні мови, інформатика, математика та інші. Як пояснив свої досягнення сам школяр, йому просто цікаво навчатися.

Андрій Куделя в один рік уже знав абетку, у чотири роки вільно читав книжки, у п'ять років почав писати власні книжки та робити ілюстрації до них. Зараз готується до друку його авторська книга з власними ілюстраціями «Незнайомці або Як уникнути халепи» (видавництво «Зелений Пес»). Хлопчик є активним слухачем Центру літературної освіти «Litosvita», навчається у Вищій Школі Media & Production телеканалу 1+1.

Схожі новини